Ervaringen met ons als Nederlandse Makelaar

TUTORIALS

Met Gerben op stap!
Begin 2017 besloten we met ons gezin eindelijk die stap te zetten, doen we het of doen we het niet? we doen het, emigreren naar Spanje!
We (Johan, Hanneke) hadden al jaren de droom om naar het buitenland te vertrekken. In de jaren tussen 2007 en 2017 waren we vaak te vinden op ons favoriete Spaanse eiland Lanzarote. Ook maakten we uitstapjes naar Barcelona, Ibiza en Andalucia. Eind 2016 hebben we met onze kinderen een roadtrip naar Andalusie gemaakt. In de prachtige stad Cadiz besloten we er voor te gaan en op zoek te gaan naar een geschikt huis voor een B&B in Andalucia. Al snel vonden we Gerben en Alora Real Estate via google. In mei 2017 boekten we een week om geschikte huizen te bezichtigen van west naar oost Andalucia. In de weken voordat we vertrokken was het prettig communiceren via de mail met Gerben. Hij gaf bruikbare tips en had ook suggesties voor andere woningen die niet in onze search omhoog kwamen. De dag dat we op pad gingen samen, verliep erg goed. Gerben kwam zelfs met nieuwe opties, die wij zelf niet hadden gekozen en gevonden. Zo kwamen we uit bij onze huidige woning in Alora. Het moment dat we de poort binnenliepen wisten we het meteen. Dit wordt ons huis! Het traject vanaf toen tot de koop in oktober konden we Gerben altijd bellen voor vragen, ook al was hij niet onze aankoopmakelaar, maar de makelaar van de verkopende partij. Na de koop hebben we contact gehouden. Tot op de dag van vandaag zien we Gerben en Betty nog steeds en kunnen we altijd bellen voor bruikbare tips. Alora Real Estate raden we dus zeker aan.
 
Bedankt Gerben!
 
Hanneke & Johan

B&B Cortijo Vista Álora

Een lang gekoesterde droom is werkelijkheid geworden!

In de zomer van 2017 kwam voor ons, Frank en Nancy, de definitieve beslissing. Na jaren met hart en ziel te hebben gewerkt in ons eigen bedrijf  dat we samen hadden opgezet waren wij op het punt gekomen dat we beiden voelden anders te willen gaan leven.  

Samen begonnen we te speuren op het internet. Op zoek naar een nieuw onderkomen geschikt voor onze nieuwe uitdaging, een kleinschalige B&B in een rustige, landelijke omgeving. Wonen en werken vanuit ons nieuwe ‘’thuis’’

Uren, dagen, weken via internet allerlei opties bekeken, contacten gelegd met diverse makelaars maar het verliep minder makkelijk dan gehoopt.

Tot we Aloramakelaar.be ontdekten! Mailtje gestuurd naar Gerben Bonvanie en we kregen al heel snel op een fijne manier reactie. Telefonisch contact gehad en het eerste gesprek voelde meteen goed, vertrouwd. We maakten een afspraak om elkaar in december te ontmoeten en op pad te gaan om diverse locaties te bekijken. Alle communicatie verliep heel soepel en vlot, de klik was er en voor ons was het zeker ‘’’we gaan met Gerben verder’’. Al snel leerden wij ook zijn lieve vrouw Betty kennen. Meerdere keren zij we op en neer gereisd voor bezichtigingen en Gerben wist ondertussen heel goed wat we wel en niet wilden. Hij is open en eerlijk, denkt met je mee, heeft kennis van zaken,  weet wat er speelt in de regio en aan goed advies kom je niets tekort.

Voorjaar 2018 was het zover.  Gerben en Betty hadden een geschikte woning gevonden voor ons. We werden door het hele traject begeleid en geen vraag was Gerben teveel. Het contact is nog steeds heel erg fijn en prettig.  

Het afgelopen jaar hebben we regelmatig op en neer gereisd om hier te klussen en nu, mei 2019, hebben we onze finca betrokken en het mag gezegd worden, het voelt heerlijk deze nieuwe ‘’thuis’’

Gerben en Betty, bedankt!

Aloramakelaar zullen wij zeker aanraden!

Gerben & Nancy

Finca las Hierbas

Samen met mijn vrouw Ninon waren we op zoek naar een rustieke finca in de omgeving van Alhaurin el Grande. Destijds hadden we een aantal makelaarskantoren aangeschreven om ons van dienst te zijn en Gerben was een van de eerste die reageerde. Door zijn persoonlijke aandacht die hij ons gaf hadden wij het gevoel dat we hem gelijk konden vertrouwen. En vertrouwen is een zeer belangrijk gegeven als je in het buitenland een woning wil kopen.
 
Samen met Gerben hebben we talloze fincas bezichtigd. We denken wel een stuk of 30! Wat zo fijn is aan de begeleiding met Gerben is niet alleen dat hij professioneel zeer kundig is maar ook dat hij persoonlijk met je meedenkt. Het gaat hem niet om het verkopen maar echt om je van dienst te zijn. En dat is een prettig gevoel.
Uiteindelijk hebben we onze droom finca in Coín gevonden waar we inmiddels alweer 3 jaar met zeer veel plezier wonen. 
 
We wilden eigenlijk de aangekochte finca in Coín gelijk gaan verbouwen. Gerben adviseerde ons om eerst een jaar hier te wonen, te voelen hoe het is en dan pas belangrijke beslissingen te nemen met betrekking tot verbouwen. Dat hebben we gelukkig opgevolgd en daar zijn we Gerben heel erg dankbaar voor.
 
Omdat we 1,5 jaar geleden weer wilden investeren in een nieuwe vakantiehuis voor de verhuur wilden we niemand anders dan Gerben hebben die ons zou begeleiden. Geen moment twijfel dat hij degene is die ons op een persoonlijke en geduldige manier kon helpen. Wij hebben inmiddels dus ook onze tweede finca via Gerben gekocht. 
 
Wij willen niemand anders die ons helpt met vastgoed! Dat is een ding dat zeker is.
 
Hamoedie, Ninon & Noömi
Hamoedie, Ninon & Noömi

Vakantiehuis Sefardi, Alhaurin el Grande.

Op het moment dat wij, Wietze & Jolanda, hadden besloten om in Spanje ons leven te willen leven, begon de zoektocht op het internet naar geschikte huizen waar we een B&B zouden kunnen beginnen. Uren, dagen, nachten, zoeken, zoeken. Alle makelaar sites in Andalusië wel gezien.
Keer op keer.
De zoektocht begon eerst in de omgeving van Ronda.
Op pad geweest met een Spaanse makelaar.
Dat was het begin. Stap voor stap kwamen we meer in de richting van Álora.
En daar was een nederlands sprekende makelaar; Gerben Bonvanie van Álora Makelaar!
Al vanaf de eerste ontmoeting voelde het goed.
Elke keer als we naar Spanje gingen, voor vakantie ook, weer huizen bekijken samen met Gerben. Hij begreep goed wat we wilden en vooral wat niet.
Uiteindelijk kregen we in juni 2014, toen we net weer terug waren in Nederland, een mailtje van Gerben, dat er
iets moois in de verkoop zou komen.
Hij stuurde ons wat foto’s. En ja, daar hadden we wel even een vliegticket voor over.
Dus in juli 2014 weer richting Spanje. En toen we bij het huis aan kwamen hadden we allebei het gevoel; dit is goed! En uiteindelijk is dit het ook geworden.
Dus Gerben had het bij het goede eind. Hij voelde goed aan dat dit huis ons huis kon gaan worden.
Het heeft al met al zo’n 2 jaar geduurd, dat lag aan ons, want we konden alleen in onze vakanties
huizen gaan bekijken, maar Gerben had veel geduld met ons.
En wat wij vooral heel prettig vonden is de informatie die Gerben heeft gegeven. Over van alles en nog wat. Je kan alles vragen en hij weet antwoord en geeft raad.
En nu we sinds mei 2015 hier ook daadwerkelijk zijn neergestreken, kan je nog steeds bij Gerben terecht voor advies. Het blijft niet alleen bij een huis verkopen, maar het hele traject naar de koop en vooral ook de nazorg voor zijn klanten is uitermate goed!

Álora Makelaar, Gerben, wij waren en zijn nog steeds heel blij dat we jou hebben leren kennen hier in het mooie Andalusië, Spanje.

Alora.

Wietze & Jolanda Jonker

www.casa-al-cerro.nl

Sinds 1 januari 2017 wonen wij definitief in Spanje. Wij hebben het Gerben zeker niet makkelijk gemaakt en zijn geduld zwaar op de proef gesteld. Wij waren op zoek naar een finca waar alle faciliteiten aanwezig waren om onze plannen te kunnen verwezenlijken. Dit betekende dat wij in Andalusië op zoek waren naar een woonhuis, stallen voor in ieder geval vijf paarden, grond voor de uitloop van de paarden, opslagruimte, een gastenverblijf en vlakke grond voor het aanleggen van een manege. Aangezien wij dressuurlessen geven op hoog niveau was de mogelijkheid tot het aanleggen van een rijbak met juiste afmetingen van essentieel belang. Samen met Gerben zijn we overal geweest, ook buiten zijn zoekgebied. Hij wist precies wat we zochten, maar steeds als we iets gevonden hadden naar onze zin zaten er altijd wel haken en ogen aan. Meestal bleken de vergunningen niet te kloppen, of soms was de investering tot renoveren boven ons budget. Na een lange zoektocht kwamen we uiteindelijk op onze huidige plek. Het was totaal niet iets waar we naar op zoek waren, we hadden immers een oude finca in ons hoofd en geen modern huis. Het was een gok, maar toen we hier aankwamen bleek alles te kloppen en alle faciliteiten waren aanwezig of aan te passen. Toen we eenmaal met ons bedrijf wilde starten en er eenmaal woonden bleken er toch nog addertjes onder het gras. Gerben heeft ook hierin steeds met ons meegedacht en is altijd bereid om ook na de aankoop te helpen om deze problemen op te lossen. Voor ons was het tevens ontzettend fijn dat je in je eigen taal kunt communiceren.

Inmiddels ontvangen we leuke klanten en ontvangen we positieve reacties. We wonen op een fijne plaats en zijn nog steeds bezig om alles naar onze wens mogelijk te maken.

 

Alexandra en Anna

www.ranchoriffraff.com

Tijdens onze vakantie in 2014 leerden wij Gerben en Betty kennen. Wij verbleven enkele dagen in Casa las Olivas, de B&B van Gerben en Betty. Tijdens ons verblijf hadden we gesprekken met Gerben over het kopen van een huis in Spanje, met de mogelijkheid om hier een B&B van te maken. (hier praken we nml. al jaren over). Al snel had Gerben, luisterend naar onze wensen, keuzes en mogelijkheden, informatie voor ons op papier staan en is de bal gaan rollen.

Met het zoeken naar een geschikt pand kwamen we uiteindelijk terecht in El Chorro. Een gehucht die sinds dit jaar echt op de kaart staat i.v.m. (her)opening van de Caminito del Rey. Gerben heeft in onze zoektocht naar huizen meerdere keren tijdens gesprekken aangegeven dat de Caminito del Rey een hele grote publiekstrekker wordt. En dat had hij heel goed voorzien. Dit maakte duidelijk dat Gerben in de regio veel kennis van zaken heeft. Wat wij als heel fijn hebben ervaren is, dat na de aankoop van het huis, het voor Gerben niet klaar was.

Hij bleef ons met raad en daad bij staan na de aankoop van onze woning, en dat is toch heel fijn wanneer je in een “nieuw” land weer helemaal opnieuw moet opstarten. Ook hebben we bij Gerben, voor onze B&B, een nieuwe “Yurt” gekocht. Dit is een prachtig bewerkte tent uit Mongolië. Dit heeft Gerben ook tot in de puntjes verzorgt, vanaf bestelling tot aan de bezorging voor de deur. Zelfs mee helpen opzetten was geen probleem.

Kijkend naar de hele periode, vanaf aankomst tijdens onze vakantie, tot op de dag van vandaag hebben wij er een heel goed gevoel aan over gehouden. We kunnen de mensen echt aanraden om Gerben als makelaar aan te nemen.

Gerben en Betty, bedankt.

Jolanda & Gerben van

Casa el Chorro

In 2012 besloten wij om het roer om te gooien en naar Spanje te verhuizen, Wij maakten een afspraak met Gerben Bonvanie, makelaar in Alora in Spanje. wij konden telkens maar een week naar Spanje om huizen te bezichtigen, dat was voor Gerben geen enkel probleem. Hij zorgde er voor dat wij in die week heel veel huizen konden bezichtigen.
Het klikte direct met Gerben en zijn vrouw Betty, wat een aardige mensen, Na een persoonlijk gesprek liet Gerben ons diverse huizen zien. zo konden wij goed zien wat wij wel en niet wilden.
Na een paar keer op en neer te hebben gevlogen, en wij de moed al een beetje begonnen te verliezen bleef Gerben optimistisch en liet ons een huis zien in een heel andere omgeving en dat was direct liefde op het eerste gezicht, dit was ons droomhuis.
Gerben heeft ons goed geholpen met alle verdere afhandelingen. En nu wonen wij hier in Montefrio naar alle tevredenheid.
En het contact met Gerben en Betty is nog steeds heel prettig
Voor ons is Alora makelaar is een aanrader.

Jack & Yvonne

Montefrio, Granada

LINKS 

Linkpartners