Bodegas Pérez Hidalgo C.B.

Deze wijnmakerij is een creatieve en persoonlijke verbintenis in de wijnwereld. Van de vrucht van de wijnstokken die onder de zon van Malaga groeien, werven zij wijn die in eikenhout zijn gekweekt, waardoor onze rode wijnen bijzonder en uniek zijn.
Ze zijn geïnteresseerd in het delen van alle aroma’s en smaken van deze aarde vol met buitengewone sensaties.
Wijngaarden
In de Páramo van “El Morquecho”, oude eigendom van Cásser, tussen de rivier de Guadalhorce en de Geva is deze wijngaard met een oppervlak van 7 Hectares met zijn leem-kleiachtige grond, geschikt voor de teelt van de wijnstok.
Het terrein heeft een lichte helling naar het westen gericht om de laatste zonnestralen te verzamelen die de vrucht rijpen.
Het plantagekader (2×1,4 m) is dichter dan dat wat gewoonlijk in Spanje, en met name in Andalusië, wordt gebruikt en streeft naar meer concurrentie tussen de verschillende stammen om een kleinere hoeveelheid druiven per wijnstok te verkrijgen, maar met hogere kwaliteit.
De plantage wordt geteeld op hekjes en heeft een controlerisico om de vegetatieve groei van de takken waar de trossen hangen te optimaliseren.
De Bodega
Zodra de optimale rijpheid van het fruit is bereikt, worden de oogst en de vinificatie uitgevoerd met geselecteerde druiven, met de hand geplukt en in individuele dozen naar de wijnmakerij getransporteerd.
De wijn wordt onafhankelijk gemaakt voor elke variëteit, in roestvrijstalen tanks en bij een gecontroleerde temperatuur tussen 24 en 27ºC voor de wijning en 16ºC voor de vinificatie van de droge witte Moscatel. Zodra de gisting is voltooid, wordt de wijn overgebracht naar het wijnhuis om te rijpen in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten van 225 en 300 liter, waar ze in deze houten vaten worden bewaard gedurende 12 of 18 maanden, afhankelijk van de bestemming van de wijn; Crianza of Reaserva. Na de rijpingstijd in de houten vaten wordt de wijn gebotteld en worden de flessen in kooien bewaard totdat de wijn een geschikte graad heeft bereikt om ervan te genieten.

De wijnen

Vega del Geva Crianza

Wijn van kleur tussen intens schoon robijn en heldere kersen met een hoge laag en randen waarin u nog steeds violette tinten kunt zien. Het is weelderig met een breed scala aan wilde rode vruchten (bramen, frambozen), alles ingepakt in de vaten van Amerikaans en Frans eiken (tonen van vanille en specerijen, vooral peper).
Mooi intens balsamico aroma; Eucalyptus, venkel, Rozemarijn… complex, vlezig en structuur
Ze combineren perfect met de veroudering van de vaten en met het basisfruit. Deze twee kenmerken maken het anders, de eerste is dat er geen hint van groen is en de tweede is de structuurfluwelig in de mond.
Het wordt aanbevolen om te decanteren en te oxygeneren. Variëteiten: Syrah 40% – Cabernet Sauvignon 35% – Merlot 25%; Vol.: 13,5%, vat: 12 maanden Frans en Amerikaans eiken.

Páramo de Cásser

Bedekt. Kleur tussen donkere kers en pruim. Diep rode kersen. Aroma’s met hoge intensiteit en schoon. Ze lijken op eigen esters van veroudering, houten smaken, geroosterd zeer pittig en een aangename geur, met een fruitige afdronk, lichte rode peper, gemalen fruitige bonbonlikeur (met chocolade, gevulde aardbei, kers, kauwgom), bramen … Roterende fruitige smaak, kruidige notities en aroma’s die aan de wierook herinneren. Complex, schoon, aantrekkelijk. Een gemakkelijke en aangename smaak vol positieve herinneringen. Mild zoet, met een enorme lading fruit, zachte tannine, ingebedde zuurgraad. Bij postnasale worden de fruitigheid en wierook en de aroma’s die zijn afgeleid van het hout geaccentueerd.
Variëteiten: Syrah, Cabernet S. en Merlott; Vol.: 14% Vol., French Barrel 18 maanden.

FlorFloris moscatel de Málaga seco

Vlak en schoon, bleek strokleurig met duidelijke groenachtige randen. Diepe en complexe neus, zeer bloemige en fruitige aroma’s, benadrukt de rozen gewikkeld in wit fruit en groene appel. Uitgebalanceerd in de mond, droog, vol, fris, levendig en fruitig, zuurgraad goed geïntegreerd met citrus tonen en lichte bitterheid zeer aangename finale.

Ras: Moscatel de Málaga 100%; Grade 13,5% Vol

Bodegas Pérez Hidalgo C.B.
Avenida Virgen de Flores Nº 15
29500 Álora. Málaga.
Teléfonos: 649436362-678619384
Envianos tus preguntas o peticiones:
[email protected]

Print Friendly, PDF & Email