Vrijstaande Villa AloraWe zijn vereerd dat we gevraagd zijn om dit zeer charmante Andalusische pand op de markt te brengen.

De koper van dit onroerend goed zal in feite niet alleen een mooi, karaktervol landhuis kopen, maar ook een groot deel van het Andalusische platteland, beplant met olijven, amandelen en andere fruitbomen, tot 53.000 m2 of 13 hectare.

Het hoofdgebouw dateert uit de 19e eeuw en is de afgelopen jaren zeer smaakvol gerenoveerd om een stijlvol, comfortabel huis te bieden.

De woning wordt aangeboden op twee niveaus.

Het bovenste niveau van de tuin biedt een uitnodigende ontvangsthal die leidt naar een volledig uitgeruste open keuken / eetkamer.
De hoofdslaapkamer bevindt zich ook op dit niveau en heeft directe toegang tot een eigen balkon op het oosten met ochtendzon en een prachtig uitzicht over het Andalusische platteland.

Een badkamer "Jack & Jill" met douche en een extra kamer die ideaal is voor exploitatie als een kleedkamer, kantoor of kinderkamer completeert de accommodatie op dit niveau.


Een aantrekkelijke trap leidt naar het lagere tuin niveau die een gezellige zitkamer, 2 slaapkamers, een badkamer en een extra kamer die voorheen een keuken was, maar die zou kunnen worden uitgebuit als een 4e slaapkamer of kantoor of gewoon een handige, ruime opslagkamer.

Het lagere niveau van de tuin biedt ook directe toegang tot de tuin en het glorieuze zwembadgedeelte waar een zoutwaterbad van 8m x 4m en een uitgestrekte ligweide / amusementsruimte zijn.


Rondom het huis zijn er verschillende andere, aantrekkelijke, zonnige en schaduwrijke plekken en de huidige eigenaren hebben een serie "verhoogde beddingen" ontwikkeld die een grote verscheidenheid aan biologische producten verbouwen.

Aan een aantrekkelijke binnenplaats van het hoofdgebouw bevindt zich een apart gebouw van 65 m² dat momenteel is verdeeld in 2 kamers.
De huidige eigenaars exploiteren het als een grote "relaxte" amusementszone, maar het kan gemakkelijk worden omgebouwd tot een apart gastenverblijf.

Er is ook nog een schuur / garage van 16m2.

Een andere, nogal charmante eigenschap die bij de verkoop van deze woning is inbegrepen, is een echte circuswagon uit de jaren 1950 die de wagen van de circusmeester was van "Circo de Arte", Granada.

De eigenaren hebben het zeer ingenieus omgezet in een gastenverblijf in studiostijl.

Binnen het land zijn er verschillende uitgestrekte vlakke gebieden die geschikt zijn voor paardensport.

Hoewel het pand op een landelijke locatie ligt, profiteert het van uitstekende toegang via een rustige asfaltweg en geniet het ook van de voorzieningen van leidingwater, irrigatiewater, elektriciteitsnet en snel internet.

Het ligt op slechts een klein eindje rijden van alle voorzieningen van Álora.

Alora is een drukke marktstad met een bevolking van rond de 13.500 en heeft alle lokale voorzieningen zoals scholen, winkels, gezondheidscentrum, sportcentrum, theater enz. Het ligt 38 km landinwaarts van de stad Malaga en de internationale luchthaven en heeft uitstekende communicatielinks zowel over de weg en met de trein. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes naar alle belangrijke steden van Andalusië, zoals Sevilla, Cordoba, Malaga, Granada, Cadiz en Jerez.

 Het is ook een klein eindje rijden naar de meren El Chorro en de Guadalteba.

 El Chorro heeft geprofiteerd van aanzienlijke investeringen van zowel de centrale Spaanse overheid als van Europa om de beroemde "Caminito del Rey" te herintroduceren en te ontwikkelen, wat een belangrijke toeristische attractie is.

Het landschap is adembenemend met een aantal prachtige bergen en rotsformaties.
Het is een zeer populair gebied voor toeristen die willen genieten van buitenactiviteiten zoals wandelen, vogels kijken, paardrijden, deltavliegen, landschapsschilderijen en met name rotsklimmen.

Bij de Guadalteba-meren kan men genieten van een niet-gemotoriseerde watersport of gewoon ontspannen en een van de gezellige bar / restaurants aan de rand van de meren.

Reference:R3197446Price:€ 399,000
Bedroom:5Bathroom:3
Plot Size:53000 m2Built Size:240 m2
Print Friendly, PDF & Email