Finca - Cortijo AloraGrote Cortijo voor renovatie, kan een mooi hotel worden.

Zeer grote Cortijo van 750 m2 oppervlakte gelegen in een mooi groen dal op een grondstuk van 13.000 m2 begroeid met ongeveer 600 ecologische sinaasappel en citroen bomen. Gelegen op tien minuten van Alora nabij het gehucht “Las Mellizas” met een treinstation, restaurant en barretjes en op 45 minuten van de stad Malaga en het nabij gelegen vliegveld.

Het hoofdgebouw stamt uit laat negentiende eeuw en kan na renovatie 14 slaapkamers met badkamer bevatten. Er zijn veel karakteristieke elementen aanwezig dit na renovatie het oude Spaanse karakter terug in het pand brengen.
Er zijn b.v. 5 oude marmeren open haarden, een bodega in de kelder, een grote oude zolder, een oude keuken met houtoven en buiten een oude “Alberca” die omgebouwd kan worden tot een prachtig zwembad.

Ook is er een bijgebouw waar vroeger het personeel woonde. Dit gedeelte is al compleet gerenoveerd en kan door de toekomstige eigenaar direct betrokken worden.
Hier hebben alleen de garage en de dierenverblijven modernisatie nodig.

Dit gebouw is veelvuldig geciteerd in het leven van Anita Delgado, Prinses van Kapurthala en haar secretaris en minnaar Ginés Rodriguez in het begin van de twintigste eeuw. Het is de moeite waard om uit te zoeken of ze daar daadwerkelijk gewoond hebben.

Overal zijn er prachtige uitzichten over de vele bomen die in dit dal staan.

Er is irrigatie water voor de bomen en leidingwater voor het huis en elektriciteit is aangesloten.

Dit gebouw zou na renovatie een prachtig groot woonhuis of een klein “boutique hotel” kunnen worden, onder voorbehoud van het verkrijgen van de benodigde vergunningen.
Zeker een hotel zou welkom zijn gezien de “Caminito del Rey” nu gerestaureerd is en er veel toerisme is om de natuurgebieden van “El Chorro” en “El Torcal” te ontdekken.

Reference:R2497970Price:€ 269,000
Bedroom:8Bathroom:8
Plot Size:13000 m2Built Size:750 m2
Print Friendly, PDF & Email